· 

Hoera! een prijs gewonnen.

Bij het invullen van een enquete van Ecostyle, een toeleverancier uit de meststoffen wereld werd ik eerdaags gebeld door een van de vertegenwoordigers van de firma. 

 

Ik heb een prijs gewonnen. En de prijs is.... 1 grote  zak eerste klas graszaad geschikt voor de sier, speel- en schaduwgazons.Prachtig toch! Heb ik een keer prijs. Wat volgt is een afspraak op werklocatie... Blijkt de vertegenwoordiger een oud hovenier te zijn uit het oosten van het land.Dat praat makkelijk met een goei bakske koffie.

 

Nu staat er op de zak graszaad met bacterien..

Bacterien....mmm daar moet ik fijne over weten.Het komt er kort op neer dat het graszaad behandeld is met speciale micro-organismen waardoor het graszaad sneller kiemt, een dichte zode en hoge weerstand tegen droogte ontwikkeld.

 

Nou droogte dat is ook zo`n dingetje, Hoe ik dat oplos..Met Bentoniet of Terra-Cottum ......OF  Begin eerst met een bodemanalyse waarna er concrete plannen gemaakt kunnen worden. Wil je het degelijk aanpakken en jarenlang plezier van je tuin hebben zonder hele hoge kosten te hebben. Met een grondanalyse van Ecostyle kom je een heel eind. Op dit verslag staat duidelijk in begrijpelijke taal wat je grond nodig heeft met je voornemen. Moet er kalk bij, Moet de structuur verbeterd worden, moet de Ph verhoogt of verlaagd worden, Organsiche stof toevoegd worden misschien, of meer bodemleven en betere voeding. 

 

Mocht je er desondank niet uitkomen..De specialisten van Ecostyle komen graag de tuinsitustie bekijken.

 

Dit allemaal behoor je eigenlijk doen voordat je een uberhaupt een beregeningssyteem aanlegd.

 

Rest nadat je je tuin hebt aangekleed, ieder jaar een kleine basisbemesting toe te voegen om deze te gezond te houden. De planten houden langer stand in deze droogte en natte maanden die volgen.

 

Wil je er meer over lezen....https://www.ecostyle.be/professioneel/de-gezonde-bodem/bodemcheck

Reactie schrijven

Commentaren: 0