· 

Beplanting staat of valt met vakkundig onderhoud

Vanaf de eerste aanleg tot het einde zullen we de planten moeten onderhouden. Hoe beter de verzorging hoe meer plezier we ervan ervaren.

 

Niet alleen af en toe maar geregeld, omdat de plant ontwikkeld. Van een klein plantje tot de volwassen plant. Dit door te sturen, te bemesten en water te geven.

 

Kijken en noteren

 

Handig is het om bij de regelmatige onderhoud de planten goed te bekijken op ziektes, groeiachterstand omdat zij zich anders gedragen. Sommige soorten krijgen een groeidip. Vaak in het groeiseizoen. Je kunt dit het volgend jaar in het voorjaar herstellen of op een andere plek te zetten. Maak foto`s van de situatie en plaats deze in een plantenmap op je computer. Van oudere soorten noteer je dat deze gescheurd moeten worden omdat ze domineren.

Scheuren en verjongen.

En als inderdaad blijkt dat vaste planten mekaar gaan overheersen en domineren is het tijd om deze te schuren. Kortweg gebeurt dit altijd in de winterperiode. Daarbij haal je de planten uit de grond en 

Afknippen van vaste planten, heesters en hagen.

Onkruid vrij maken en controle op plagen en ziektes.

Water geven en bemesten.

Winterbeurt

Afknippen in het begin van het voorjaar.

Reactie schrijven

Commentaren: 0