· 

Blik terug!

De eerste twee weken liggen achter me.

 

Daarbij blik ik terug naar mijn werkzaamheden van het afgelopen jaar en van de hele branche.De aantrekkende economie zorgde er weer voor dat de hoveniersbranche weer in de lift zit.Natuurlijk bracht 2019 niet alleen goed nieuws.De PFAS en in mindere mate de stikstof crisis, vroeg van me meer aandacht en improvisatie vermogen. Nederland ging op slot.Ik en mijn collega `s mochten geen grond transporteren.

Volgens mij zit het probleem in de grond, maar de oplossing volgens mij ook. Het is mogelijk om het probleem te omzeilen.De normen zijn weliswaar verruimd, maar blijft echter een kritiek punt.Ik adviseer dan ook om de grond miniem te verplaatsen.En de aarde te verreiken met grondverbetering.

 

Afgelopen week heb ik bij een klant jonge beuken aangeplant in de droge zandgronden hier in zuid Oost- Brabant.Ook daarbij heb ik organische mest veelvuldig toegepast. Dit weer voor een goede aangroei en om de aarde vochtig te houden.Tussen de aarde is verder organische korrel verwerkt met speciale bacteriën die de beuken goed op weg helpen met hun levensloop.

 

En deze week! Afspraken maken en kleine tuinwerkzaamheden.

Waaronder het bespreken van een te aan te planten coniferenhaag, het rooien van een grote leiboom ( Parrotia ) en het aanplanten van een nieuwe. En tenslotte het opleveren van een tuin met de montage van verlichting met tuinspots.

 

Libor

Van Nature Natuurlijk

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0