· 

High tech in de tuin

De wereld wordt aangestuurd met apps

Welkom op mijn tuinjournaal.

 

Deze keer wil ik het graag met je over hebben over de high tech ontwikkelingen in de tuin. De vraag is of je mee moet in deze, nee gelukkig niet. De tuin is toch een bezinningsplek waar we onze rust en natuurkennis vergaren. In sommige tuinen lijkt de natuur last te hebben van deze toepassingen.

 

Als jij net als ik toch bezig bent om je buitenomgeving te verfraaien met tuinverlichting dan heb ik wel een dingetje voor je...

 

Lightpro is een Nederlands bedrijf die sinds 2002 bezig is om professionele buitenlampen in de markt zet, die middels 12V worden aangesloten. Zij zijn nu in 2020 gekomen met een fikse uitbreiding van het assortiment. Zoals strakke wandlampen en tuinspots. 


Afgelopen december introduceerde zij de Lightpro NXT switch app.Daarmee bestuur je de nieuwe generatie tuinlampen met lichtsterkte , kleur en tijdstippen dat ze moeten branden. Wil je blauw licht bij je boom, of de muur een zachte tint oranje geven. Dat kan! de mogelijkheden zijn oneindig!

https://www.lightpro.nl/

 

Vogels en insecten die uit hun schuilplaats komen worden uit hun bioritme gehaald doordat het licht te fel of op de verkeerde plek staat.Let dus goed op hoellang en op de situatie.

 

Natuurlijk is het mooi om de natuur een handje te helpen. Bedenk wel wat je voor de natuur doet, je bent immers gast in je eigen groenomgeving.

 

Verder deze week bestonden mijn werkzaamheden met het verwijderen van klimop van een huisartsenpraktijk.Deze groeide bijna over het dak.Met een schoffel waarbij ik het snijblad andersom hield schraapte ik het groen zo van de muur af.Inclusief de hechtwortels die in de muur waren vergroeid.Afvoeren met de aanhanger, opleveren en klaar. Wat je ertegen kunt doen! Niets! regelmatig de handelingen herhalen is het beste, mits je deze besluit om deze te laten staan.

 

Ook het verwisselen en monteren van lichtstaanders in de tuin kwamen aan bod. Het voordeel van het bij deze toegepaste 12v systeem is dat het een eenvoudige handeling was. 


Volgende keer....Duurzaam tuinieren, wat doe jij eraan.


Groet, Libor

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0